dimecres, 7 de novembre del 2012

Contrasenyes

En aquesta entrada hi trobareu informació de les contrasenyes.

Què és una contrasenya o password?
  
- És una forma d'autentificació que utilitza informació secreta per controlar l'accés cap a algún recurs.L'ordinador sol·licita una clau a qui vulgui accedir i només es podrà accedir si es coneix aquesta contrasenya.


Què és una contrasenya feble?

- Una contrasenya feble seria una que fos molt curta o que fos la predeterminada, o una que pogués endevinar-se ràpidament en buscar una sèrie de paraules que és possible trobar en diccionaris, noms propis o paraules basades en variacions del nom de l'usuari.

Una contrasenya forta ha de ser prou llarga, a l'atzar, o produir-se només per l'usuari que la va triar, de manera que el 'endevinar' requereixi molt de temps.


Què ha de complir una contrasenya per a ser bona i segura?
 
- Una bona contrasenya ha de complir, com a mínim, tres d'aquestes quatre característiques:

     - Tenir números
     - Tenir lletres
     - Tenir majúscules i minúscules
     - Tenir símbols ($, @, &, #, etc.)


- A més també ha de tenir: 

     - La longitud no ha de ser inferior a set caràcters. Com més longitud més difícil d'endevinar.
     - La contrasenya no ha de contenir informació que sigui fàcil d'esbrinar ( nom d'usuari, nombre de fills..)
     - No deuen contindre paraules buscades al diccionari.

Un llistat de les pitjors contrasenyes més utilitzades:

  1. password
  2. 123456
  3. 12345678
  4. abc123
  5. qwerty
  6. monkey
  7. letmein
  8. dragon
  9. 111111
  10. baseball
  11. iloveyou
  12. trustno1
  13. 1234567
  14. sunshine
  15. master
  16. 123123
  17. welcome
  18. shadow
  19. ashley
  20. football
  21. jesus
  22. michael
  23. ninja
  24. mustang
  25. password1 
 


 

En definitiva, quan es crea una contrasenya hem de tenir en compte els aspectes nomenats en aquesta entrada, no com a obligació, si no com a consell per a que siga bona i segura.


         

dimarts, 6 de novembre del 2012

El Rastre Digital

Es pot dir que actualment, les xarxes socials son una part necessària per als adolescents, i cada vegada més per als adults, ya que es van adaptant a aquestes tecnologíes.

Avui en día la gent jove pasa molt de temps xatejant, parlant amb els amics, etc... però tot aço pot tenir conseqüències si no es va amb compte a les xarxes socials. Durant els últims anys s'han produït molts abusos i xatantges en les reds socials a menors i tambe a adolescents en ja dos dits de front. Encara que no em senta molt identificat en aquest tema si que hi conec gent que ha passat per aquesta situació, i és un verdader malson.

Si jo em trobara en aquesta situació el primer que faria seria comunicar-ho a els meus pares i després aniria a la policía, per a que s'encarregaren els professionals.
Quan em demanen informació a l'hora de registrar-me en una pàgina web, ya siga per a classe o en casa, si per exemple em demanen el telèfon mòbi, m'invente ún; si es el correu electrònic sols en done quan estic completament segur de que no hi ha ningún risc de que hi pase res; i si per exemple vuic comprar alguna cosa per internet, procuraría que el lloc on ho compre també siga totalment segur.

En resum, actualment les xarxes socials són cada dia més perilloses i hi han més "intrusos", per dir-ho d'alguna forma, que busquen gent inocent, a la qual demanar-li informació i després fer xantatge, de forma que, a mesura que anem enterant-nos d'aquestos successos, més atents haurem d'estar i més cautelosos haurem de ser.